(Ne)čestní hostia univerzity kotlebovci

3. marca 2017, Vladimír, Nezaradené

Pozvať na slávnostnú inauguráciu poslancov z Ľudovej strany Naše Slovensko nie je múdre rozhodnutie. A ešte ako čestných hostí.

Takáto facka najviac štípe ľudí, čo majú vyvesené na stene (alebo odložené v šuplíku či pohodené na hromade nepotrebných úradných dokumentov, ako kto) diplom z vysokej školy. A hlavne vzdelancov a vzdelávaných z nitrianskej univerzity.

Vzdelávací inštitút by mal byť politický nestranný subjekt. Teda aspoň tak to chodí/chodilo na prednáškach a cvičeniach na vysokých školách.

Profesori, doktori a doktorandi si dávajú pozor na jazyk, nechcú totiž študentom tlačiť do hlavy svoj politický názor. Jednak z úcty k akademickej pôjde, no dôležitejšia je obava z toho, že by sa prednášajúci mohol z nenazdajky objaviť pred rektorom na koberčeku a vysvetľovať neobhájiteľné.

Avšak ak rektor verejne vyhlási, že „my politickú vec neriešime, lebo oni sú super odchovanci z Nitry, boli zvolení a musia byť pozvaní,“………

Darmo sa vymýšľa, ako bojovať proti extrémizmu, populizmu. Deti posielať na obhliadky do koncentrákov a viac dejepisu? Bojovať proti dezinformáciám? Alebo národná uvedomelosť? Neh. Takýmto štýlom sa asi ťažko niečo zmôže, keď snaživci dostanú nôž do chrbta od inštitúcie ako je univerzita, ktorá by mala ísť príkladom.

Pamätáte si, ako slovenský premiér trhal faktúry za energie? Tak teraz školstvo roztrhalo diplom z vysokej školy. Rovnako ako rozthaná faktúra za elektrinu, tak aj diplom má z ničoho nič nulovú hodnotu.

Možno preháňam.

Až taká tragédia ako mýliť ľudí aby neplatili faktúry to zas nie je. Zbytočne zveličujem, pardon.

No jedno je isté – niekto by si toto hrubé zneuctenie akademickej pôdy a slovenského vzdelávacieho systému (ktoré už skutočne ďalšie zneuctenia nepotrebuje) mal ešte odpykať. Uvidíme.