Založ si blog

Zápas Barcelony s Realom Madrid bol rozhodcovskou fraškou

Včerajšie El Clásico, teda minimálne druhý polčas, bol pre mňa ako milovníka futbalu naozaj veľmi silnou šálkou kávy. Futbalový sviatok, ktorý láka ku telke snáď každého fanúšika, bol veľmi ťažko stráviteľný určite pre mnohých.

Považujem sa za skutočne nestranného fanúšika. A aj napriek tomu, že očakávam šou v podobe hereckých výkonov, strkaníc, zákerných nenápadných faulov, nekompetentných rozhodcov a prasačích orálnych výmen medzi hráčmi, stále ma čosi dokáže prekvapiť. To sa stalo aj včera.

Nemôžem očakávať Biely balet spred 15 rokov a ani Barcelonu spred 10 rokov. Už nie som naivný. Ale koho nevytočilo Suarezovo filmovanie? Aj skalných barcafans takéto správanie irituje, nie je to potom skutočné víťazstvo. Nechutí tak. No a potom prišiel pád Ronalda. Vravím si fajn, aspoň férovosť za filmovanie Suareza, remíza na penalty.

Nemohol som uveriť vlastným očiam, keď rozhodca vylúčil Ronalda. Nebol to brutálny faul, Ronaldo stratil rovnováhu pri kontakte, ktorý tam bol. Ak by rozhodca ukázal na biely bod, nikto by ani neštekol. Na červenú za filmovanie to ale skutočne nebolo.

A nemohol som uveriť ani keď som videl zvyšok zápasu. Hráči sa počas otvorenej hry strkali, ignorovali zápas. Arbiter ignoroval situáciu, nekartičkoval, dokonca ani neprerušil hru. Dokonca keď ho Ronaldo po nespravodlivom vylúčení strčil, tak sa tváril ako zbité šteňa. Nemal odvahu mu dohovoriť. Hah, profesionálne.

Rozhodca ovplyvnil zápas svojou nekompetentnosťou. Zas a znova. Prečo sa to pravidelne nestáva napríklad v londýnskom alebo manchesterskom derby?

Ja som si už zvykol, že slávne  El Clásico skončí ako oktagon, nie ako fair play futbalový zápas. 8 z 10 zápasov barcy s realom tak dopadne. Škoda.

Otázky o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky, na ktoré musíme poznať odpoveď

01.03.2018

Prečo Jasaň ani Trošková ešte nepredstúpili pred novinárov, aby vysvetlili údajné prepojenia s talianskou mafiou? Kedy tak urobia? Prečo Robert Fico dodnes nevyhlásil štátny smútok? Prečo Tibor Gašpar arogantne ignoruje výzvu generálneho prokurátora neinformovať verejnosť? Prečo koaličné strany mlčia a prizerajú sa chaosu zo strany ich koaličného partnera? Prečo sa [...]

Fico to dal na Sulíka a vytiahol grafy. Je to naozaj vážne!

10.11.2017

Ani si nepamätám, kedy predseda strany Smer Robert Fico vytiahol grafy. Naozaj, bez srandy. To musí byť z jeho strany naozaj ťažké obdobie. Nečudo. Určite čakal minimálne štyroch županov. To, že predstúpil až po niekoľkých dňoch pred novinárov, tiež o niečom svedčí. Bez ohľadu na jeho (tentokrát naozaj veľmi slabé) argumenty, ktorými akože všetkých schladil. A [...]

Slovenská politika ničí celú spoločnosť od vzniku republiky

17.05.2017

Krásny obraz, ako slovenská politika deštruuje spoločnosť, odráža slovenský šport. Nebudem písať to, čo už bolo napísané a povedané stokrát. Nebudem plakať, ako sme zaspali dobu a hokej je na kolenách, a ten za to môže, a Cíger, a Kohút, a bojkot….. Pozrime sa na to z poriadnej výšky. Od vzniku Slovenskej republiky naša spoločnosť zaznamenala veľký progres. [...]

Vuong Dinh Hue

Komunista dobrovoľne odstúpil z postu šéfa parlamentu. Hue „porušil stanovy strany“

26.04.2024 15:02

Vuong Dinh Hue je ďalším popredným vietnamským činiteľom, ktorý prišiel o funkciu v rámci prebiehajúcej protikorupčnej kampane.

čaputová

Čaputová sa na záver úradovania v Košiciach stretla s Schusterom

26.04.2024 14:08

Súčasťou jej piatkového programu bola aj diskusia so študentmi žurnalistiky a politológie Filozofickej fakulty Univerzity P. J. Šafárika o význame slobodných médií pre demokraciu.

Fico, Kmec

Peniaze z plánu obnovy môžu byť podľa Fica štartom veľkých modernizačných programov

26.04.2024 13:54

Premiér Robert Fico to uviedol po pracovnom stretnutí s podpredsedom vlády SR pre Plán obnovy a odolnosti a využívania eurofondov Petrom Kmecom.

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

PS organizuje ďalší protest, vláda podľa hnutia valcuje Slovensko po vzore autokratov

26.04.2024 13:30

Hlavnou témou protestu je boj proti ovládnutiu RTVS.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 32067x
Priemerná čítanosť článkov: 3207x

Autor blogu

Kategórie