Založ si blog

Prehrať s Lotyšmi nie je škandál a ani blamáž

Som pripravený celé ďalšie dva dni čítať, ako nám bol ukradnutý gól, aký bol zlý rozhodca a ako sme boli vylučovaní. Rád by som však ešte predtým poznamenal, že nie je nutné hľadať výhovorky – prehra s Lotyšmi nie je hanba.

Či sa nám to páči alebo nie, hokej sa vo svete rozvíja. Športy zažívajú globalizáciu a hokej nie je výnimkou. Preto musíme čakať, že keď nastúpime proti súperovi ako je Lotyšsko, že to bude vyrovnaná partia. Dávno nesolíme súperovi šestky, tie časy sú dávno preč. Nie sme Rusko, USA a ani Kanada.

Dokonca, aspoň ja osobne, nie som nahnevaný ani z výsledku a výkonu Talianska. Treba akceptovať, že sme hrali maximum v oboch zápasoch. A aj keď sa tvrdí, že tam sú rezervy, podľa môjho skromného názoru tam žiadne nie sú.

Mne sa páčili oba zápasy. Naši bojovali, snažili sa. Lenže bez centrov a strelcov sa ťažko vyhráva. Všimnúť sme si to mohli už počas širšej nominácie. A to, že budeme skúšať strieľať z modrej a nič iné nebudeme tvoriť, by prekukol aj laik ako ja. Možno ak by sme boli zvyknutí stáť pred bránou aspoň s dvomi hráčmi po strelách, taktika by bola aj niečo platná.

Držím palce v ďalších zápasoch a teším sa na ich nasadenie a bojovnosť, ktorú som videl v úvodných zápasoch. Snáď to je recept na to, aby sme sa zachránili medzi elitou. A porozmýšľali ako národ nad tým, na čo máme, na čo nemáme a nad čím treba v najbližších desiatich rokoch zamakať. A na čo hundrať, respektívne nehundrať pred a po zápasoch. Keď ostatné národy makajú, a my sme prestali.

Otázky o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky, na ktoré musíme poznať odpoveď

01.03.2018

Prečo Jasaň ani Trošková ešte nepredstúpili pred novinárov, aby vysvetlili údajné prepojenia s talianskou mafiou? Kedy tak urobia? Prečo Robert Fico dodnes nevyhlásil štátny smútok? Prečo Tibor Gašpar arogantne ignoruje výzvu generálneho prokurátora neinformovať verejnosť? Prečo koaličné strany mlčia a prizerajú sa chaosu zo strany ich koaličného partnera? Prečo sa [...]

Fico to dal na Sulíka a vytiahol grafy. Je to naozaj vážne!

10.11.2017

Ani si nepamätám, kedy predseda strany Smer Robert Fico vytiahol grafy. Naozaj, bez srandy. To musí byť z jeho strany naozaj ťažké obdobie. Nečudo. Určite čakal minimálne štyroch županov. To, že predstúpil až po niekoľkých dňoch pred novinárov, tiež o niečom svedčí. Bez ohľadu na jeho (tentokrát naozaj veľmi slabé) argumenty, ktorými akože všetkých schladil. A [...]

Zápas Barcelony s Realom Madrid bol rozhodcovskou fraškou

14.08.2017

Včerajšie El Clásico, teda minimálne druhý polčas, bol pre mňa ako milovníka futbalu naozaj veľmi silnou šálkou kávy. Futbalový sviatok, ktorý láka ku telke snáď každého fanúšika, bol veľmi ťažko stráviteľný určite pre mnohých. Považujem sa za skutočne nestranného fanúšika. A aj napriek tomu, že očakávam šou v podobe hereckých výkonov, strkaníc, [...]

France Moulin Rouge

Ostalo len LIN ROUGE. Vrtuľa legendárneho mlyna na streche parížskeho kabaretu sa zrútila

25.04.2024 09:29

Svetoznámy kabaret je jednou z tamojších najnavštevovanejších turistických atrakcií.

izrael, hamas, zbrane

Hamas zloží zbrane, ak vznikne palestínsky štát, povedal predstaviteľ hnutia

25.04.2024 09:16

Hnutie Hamas vládne od roku 2007 v Pásme Gazy.

Jemen, USS Carney

Loď v Červenom mori zostrelila raketu, k útoku sa prihlásili húsíovia

25.04.2024 08:40

Vypálená raketa pravdepodobne mierila na loď MV Yorktown plaviacu sa pod americkou vlajkou.

Mikuláš Černák, súd

Zatiaľ nie, odkázal Černák. Na súde nastal zvrat, rozhodovať o jeho prepustení sa bude o týždeň, boss bossov prehovorí

25.04.2024 08:00, aktualizované: 09:52

Kedy sa dozvieme verdikt, zatiaľ nie je známe. V prípade ešte stále pribúdajú návrhy na doplnenie dokazovania a procesné strany ich môžu podať aj počas pojednávania.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 32058x
Priemerná čítanosť článkov: 3206x

Autor blogu

Kategórie