Založ si blog

(Ne)čestní hostia univerzity kotlebovci

Pozvať na slávnostnú inauguráciu poslancov z Ľudovej strany Naše Slovensko nie je múdre rozhodnutie. A ešte ako čestných hostí.

Takáto facka najviac štípe ľudí, čo majú vyvesené na stene (alebo odložené v šuplíku či pohodené na hromade nepotrebných úradných dokumentov, ako kto) diplom z vysokej školy. A hlavne vzdelancov a vzdelávaných z nitrianskej univerzity.

Vzdelávací inštitút by mal byť politický nestranný subjekt. Teda aspoň tak to chodí/chodilo na prednáškach a cvičeniach na vysokých školách.

Profesori, doktori a doktorandi si dávajú pozor na jazyk, nechcú totiž študentom tlačiť do hlavy svoj politický názor. Jednak z úcty k akademickej pôjde, no dôležitejšia je obava z toho, že by sa prednášajúci mohol z nenazdajky objaviť pred rektorom na koberčeku a vysvetľovať neobhájiteľné.

Avšak ak rektor verejne vyhlási, že „my politickú vec neriešime, lebo oni sú super odchovanci z Nitry, boli zvolení a musia byť pozvaní,“………

Darmo sa vymýšľa, ako bojovať proti extrémizmu, populizmu. Deti posielať na obhliadky do koncentrákov a viac dejepisu? Bojovať proti dezinformáciám? Alebo národná uvedomelosť? Neh. Takýmto štýlom sa asi ťažko niečo zmôže, keď snaživci dostanú nôž do chrbta od inštitúcie ako je univerzita, ktorá by mala ísť príkladom.

Pamätáte si, ako slovenský premiér trhal faktúry za energie? Tak teraz školstvo roztrhalo diplom z vysokej školy. Rovnako ako rozthaná faktúra za elektrinu, tak aj diplom má z ničoho nič nulovú hodnotu.

Možno preháňam.

Až taká tragédia ako mýliť ľudí aby neplatili faktúry to zas nie je. Zbytočne zveličujem, pardon.

No jedno je isté – niekto by si toto hrubé zneuctenie akademickej pôdy a slovenského vzdelávacieho systému (ktoré už skutočne ďalšie zneuctenia nepotrebuje) mal ešte odpykať. Uvidíme.

Otázky o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky, na ktoré musíme poznať odpoveď

01.03.2018

Prečo Jasaň ani Trošková ešte nepredstúpili pred novinárov, aby vysvetlili údajné prepojenia s talianskou mafiou? Kedy tak urobia? Prečo Robert Fico dodnes nevyhlásil štátny smútok? Prečo Tibor Gašpar arogantne ignoruje výzvu generálneho prokurátora neinformovať verejnosť? Prečo koaličné strany mlčia a prizerajú sa chaosu zo strany ich koaličného partnera? Prečo sa [...]

Fico to dal na Sulíka a vytiahol grafy. Je to naozaj vážne!

10.11.2017

Ani si nepamätám, kedy predseda strany Smer Robert Fico vytiahol grafy. Naozaj, bez srandy. To musí byť z jeho strany naozaj ťažké obdobie. Nečudo. Určite čakal minimálne štyroch županov. To, že predstúpil až po niekoľkých dňoch pred novinárov, tiež o niečom svedčí. Bez ohľadu na jeho (tentokrát naozaj veľmi slabé) argumenty, ktorými akože všetkých schladil. A [...]

Zápas Barcelony s Realom Madrid bol rozhodcovskou fraškou

14.08.2017

Včerajšie El Clásico, teda minimálne druhý polčas, bol pre mňa ako milovníka futbalu naozaj veľmi silnou šálkou kávy. Futbalový sviatok, ktorý láka ku telke snáď každého fanúšika, bol veľmi ťažko stráviteľný určite pre mnohých. Považujem sa za skutočne nestranného fanúšika. A aj napriek tomu, že očakávam šou v podobe hereckých výkonov, strkaníc, [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 32063x
Priemerná čítanosť článkov: 3206x

Autor blogu

Kategórie