Založ si blog

Z Matovičovej tlačovky mi bolo do plaču. Ďakujem

Igor „tlačovkár“ Matovič je so svojimi tlačovkami známy široko-ďaleko. Nemá problém zvolať všetkých novinárov, aby porozprával o tom, o čom rozprával včera, predvčerom, pred týždňom. Vidieť to v televízii každý deň je naozaj smutná realita a je to zároveň odraz slovenskej politiky a toho, ako sa dá robiť reklama prakticky zadarmo.

Včera mal Matovič dve. Jedna však vo mne zarezonovala. Jedna z tých, ktorá nebola na škodu. Venoval sa totiž Ružomberku, odkiaľ pochádzam, konkrétne ružomberským papierňam a pánovi Fiľovi. Za sebou mal ľudí, ktorí hľadajú spravodlivosť.

Pamätám si časy, kedy Váh záhadne bublinkoval, bol tajomne žltý a rybári doň nevkročili ani malíčkom. Okolo celulózky sa tiahol smrad, ktorý nebol v v rozmedzí štyroch kilometrov od papierní dýchateľný. Pamätám si tiež, ako som chodil po futbalových turnajoch ako chlapec, a ostatní nádejní futbalisti poznali Ružomberok ako „to smradľavé mesto, ktoré smrdí ako hnoj“.

Pravdou je, že bolo ťažké vyrastať v takom meste, obzvlášť pre športovca. Možno aj kvôli znečistenému ovzdušiu som vyrástol len do 178 centimetrov (smiech cez slzy), ktovie.

Satisfakcia.

Tú hľadá 660 ľudí, ktorým patrí to, čo im Fiľo pri privatizácii sľuboval. Sľuboval im to za cenu ich zdravia, zdravia ich detí. Nehovoriac o tom, že sa postupne papierne vyľudnili vzhľadom na automatizáciu a pre rozvoj zamestnanosti v okrese to bola tragédia.

Ružomberské rodiny si zaslúžia pozornosť a peniaze, ktoré im právom patria. Miesto toho ich navštevujú výpalníci a oni nevedia, ako ďalej. Bojovať proti takým praktikám vie naozaj málokto.

Ale však komu záleží na tom, ako si dajaký vidiek žije. Z Prahy, kde pán Fiľo údajne býva, ružomberský smrad necítiť, zdravie si neničí. Je fajn aspoň občas vidieť, že si niekto vo vrcholnej politike všimol hrubú neprávosť voči bežným ľuďom. V tomtom potrebujú ľudia pomoc, a nie dostávať kvetiny za sviatky, premýšľať nad rokovacím poriadkom, či zakazovať mešity.

 

Ďakujem za Ružomberčanov, pán Matovič.

 

 

Otázky o vražde novinára Kuciaka a jeho priateľky, na ktoré musíme poznať odpoveď

01.03.2018

Prečo Jasaň ani Trošková ešte nepredstúpili pred novinárov, aby vysvetlili údajné prepojenia s talianskou mafiou? Kedy tak urobia? Prečo Robert Fico dodnes nevyhlásil štátny smútok? Prečo Tibor Gašpar arogantne ignoruje výzvu generálneho prokurátora neinformovať verejnosť? Prečo koaličné strany mlčia a prizerajú sa chaosu zo strany ich koaličného partnera? Prečo sa [...]

Fico to dal na Sulíka a vytiahol grafy. Je to naozaj vážne!

10.11.2017

Ani si nepamätám, kedy predseda strany Smer Robert Fico vytiahol grafy. Naozaj, bez srandy. To musí byť z jeho strany naozaj ťažké obdobie. Nečudo. Určite čakal minimálne štyroch županov. To, že predstúpil až po niekoľkých dňoch pred novinárov, tiež o niečom svedčí. Bez ohľadu na jeho (tentokrát naozaj veľmi slabé) argumenty, ktorými akože všetkých schladil. A [...]

Zápas Barcelony s Realom Madrid bol rozhodcovskou fraškou

14.08.2017

Včerajšie El Clásico, teda minimálne druhý polčas, bol pre mňa ako milovníka futbalu naozaj veľmi silnou šálkou kávy. Futbalový sviatok, ktorý láka ku telke snáď každého fanúšika, bol veľmi ťažko stráviteľný určite pre mnohých. Považujem sa za skutočne nestranného fanúšika. A aj napriek tomu, že očakávam šou v podobe hereckých výkonov, strkaníc, [...]

20. rokov od vstupu Slovenska do NATO, prezidentka Zuzana Čaputová, Marián Kurilla

Garancia bezpečnosti či strata suverenity? Slovensko chráni povestný „bezpečnostný dáždnik“ z NATO už dvadsať rokov

29.03.2024 09:30

NATO presadzuje predovšetkým mierové riešenie sporov. Ak však diplomatické úsilie zlyhá, disponuje vojenskými silami pre zabezpečovanie krízového manažmentu.

Maryland most

Maryland dostane od vlády po zrútení mosta 60 miliónov dolárov

29.03.2024 08:37

Dvoch robotníkov sa podarilo zachrániť, u ďalších šiestich už úrady potvrdili úmrtie.

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 09:06

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 10
Celková čítanosť: 31992x
Priemerná čítanosť článkov: 3199x

Autor blogu

Kategórie